אכן רבים ומגוונים היינות בכנען, מהגולן ועד לנגב, ממערב למזרח הארץ, רבים ומגוונים וגם טעימים ברובם....
השבוע נחגג בפעם הראשונה והבה נקווה שלא אחרונה פסטיבל יין אזורי בגני הנדיב בזכרון יעקב, מקום קבורתו של חלוץ היין בעת החדשה, אדמונד דה רוטשילד, אז שאטו רוטשילד עוד אין לנו אבל אין לנו במה להתבייש....
יקבים גדולים כקטנים הביאו את מרכולתם ואנשים לא הפסיקו לחייך, תודה גדולה לרותי בן ישראל על היוזמה והתעוזה.
ואלו היו אהבותי:
יקב ארנס
אסמביה - עם מלבק הורס ופורט נהדר
יקב שירם - מרלו 07, שלוש שנים בחבית, אחלה של יין
יקב ארגוב - כל היינות מצויינים
יקב אלונה - משוחדת ביותר...אבל הרוזה שלהם שיחוק אדיר, שלא נדבר על שאר היינות שטעימים מאד מאד
יקב סלומון - אין על הסתיו שלו
יקב בת שלמה - לבנים פצצתיים ורוזה מעלף
בקיצור חגיגה של יין וגם אוכל שהיה טוב מאד
יקב אמפורה השיק היום מספר יינות מעניינים ביותר, אני מאד אוהבת את היינות ואת היקב שממוקם במקום קסום ולמרות המחירים הדי גבוהים שווה לרכוש את היינות
ולהלן הרשימה:
גם המד רד והרייטון נאים הם אבל השלישיה הזאת שווה, כאשר מצטרף אליה סוביניון בלאן פריך ומרענן.
לא ישעמם לכם הפסח הזה!
השבוע נחגג בפעם הראשונה והבה נקווה שלא אחרונה פסטיבל יין אזורי בגני הנדיב בזכרון יעקב, מקום קבורתו של חלוץ היין בעת החדשה, אדמונד דה רוטשילד, אז שאטו רוטשילד עוד אין לנו אבל אין לנו במה להתבייש....
יקבים גדולים כקטנים הביאו את מרכולתם ואנשים לא הפסיקו לחייך, תודה גדולה לרותי בן ישראל על היוזמה והתעוזה.
ואלו היו אהבותי:
יקב ארנס
אסמביה - עם מלבק הורס ופורט נהדר
יקב שירם - מרלו 07, שלוש שנים בחבית, אחלה של יין
יקב ארגוב - כל היינות מצויינים
יקב אלונה - משוחדת ביותר...אבל הרוזה שלהם שיחוק אדיר, שלא נדבר על שאר היינות שטעימים מאד מאד
יקב סלומון - אין על הסתיו שלו
יקב בת שלמה - לבנים פצצתיים ורוזה מעלף
בקיצור חגיגה של יין וגם אוכל שהיה טוב מאד
יקב אמפורה השיק היום מספר יינות מעניינים ביותר, אני מאד אוהבת את היינות ואת היקב שממוקם במקום קסום ולמרות המחירים הדי גבוהים שווה לרכוש את היינות
ולהלן הרשימה:
בלאן דה נואר 2013 | ||
בחצי הדרך בין לבן לרוזה, מיוצר מענבים אדומים בלבד, קברנה סוביניון, מרלו ומעט קברנה פרנק. רך, מלא פרי וקל לשתיה. השרייה מינימאלית של הקליפות עם הנוזל מוסיפה ליין עומק ונוכחות. | ||
נתונים טכניים: | ||
בציר: | 2013 | |
הרכב זנים: | 50% קברנה סוביניון, 30% מרלו, 15% קברנה פרנק, 5% ברברה | |
כרמים: | שעל, מנרה | |
גובה הכרמים: | שעל - 900 מטר, מנרה - 650 מטר | |
טמפרטורת תסיסה: | 12°C - 14°C | |
אלהוהול: | 13.8% | |
חומצה כללית: | 10.1 g/L | |
pH: | 3.16 | |
טמפרטורת הגשה: | 5°C - 8°C |
קברנה פרנק 2010 | ||
צבע: בורדו עמוק ומרוכז ארומה: חזקה ועוצמתית, המשלבת בתוכה פירות שחורים בשלים ותבלינים: ציפורן, פלפל ירוק ופלפל שחור. טעם: מלא וקטיפתי עם עפיצות עדינה וסיומת ארוכה ואלגנטית | ||
נתונים טכניים: | ||
בציר: | 2010 | |
הרכב זנים: | קברנה פרנק - 85%, קברנה סוביניון - 15% | |
כרמים: | הרי ירושלים, שעל | |
גובה הכרמים: | 900 מטר | |
טמפרטורת תסיסה: | 13°C - 25°C | |
אלהוהול: | 15.0% | |
חומצה כללית: | 6.15 g/L | |
pH: | 3.8 | |
טמפרטורת הגשה: | 16°C - 18°C |
איזבל 2009 | ||
נתונים טכניים: | ||
בציר: | 2009 | |
הרכב זנים: | גרנש, סירה, איזבל, סנג'ובזה, מורבדר. | |
כרמים: | ||
גובה הכרמים: | ||
טמפרטורת תסיסה: | 13°C - 25°C | |
השבחה ויישון בחביות: | 24 חודשים | |
סוג חביות: | 300 ו-500 ליטר, עץ צרפתי | |
יישון בבקבוק: | 6 חודשים | |
אלהוהול: | 15% | |
חומצה כללית: | ||
pH: | ||
טמפרטורת הגשה: | 16°C - 18°C |
גם המד רד והרייטון נאים הם אבל השלישיה הזאת שווה, כאשר מצטרף אליה סוביניון בלאן פריך ומרענן.
לא ישעמם לכם הפסח הזה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה