יום שישי, 11 במאי 2012

יקב לוריא - יקב אחר

גבוה בגליל משתרעים להם כרמיו של יוסף סיידא ממושב ספסופה, הרבה דונמים והרבה זנים, שרובם הולכים לתעשיית היין, חלקם מוכרים יותר וחלקם פחות אבל חלק מהענבים הטובים הללו גם הולכים ליקב לוריא שבבעלות משפחת סיידא כאשר הן גידי מנצח על עשית היין.
כאשר אתה הכורם והיינן אתה מרגיש את היין מהתחלה ועד הסוף, מניצני הענבים, דרך הדילול וכלה בבציר ובסחיטה ואז מובטח שהיין יהיה מושלם.
מרגישים שיינות לוריא נעשים באהבה רבה, הכרמים מטופחים כדבעי, תשומת לב ניתנת לכל זן וזן, היינות למרות הכשרות, נעשים בתשומת לב מרובה, רואים שגידי משקיע את הלב שלו ביין והטעמים? שווים גם שווים
נכון שמרכז המבקרים קטן מאד ואולי לא אטרקטיבי אבל מי צריך זאת שיש לך יין שמדבר בעד עצמו?
הגוורצטרמינר שלו מעולה, בקור המתאים הוא יכול להיות מושלם, קריספי, עם מתיקות קלה, ריח פרחוני נהדר, מושלם לקיץ חם
לידו ירענן לנו את הקיץ הרוזה המשובח שגם הוא טעים להפליא שהוא קר, גם לו טעמים מתקתקים נעימים שילוו אבטיח צונן
גם האדומים שלו מצויינים לא פחות, הרוסו - בלנד של סנג'ובזה, ברברה וקברנה סוביניון, יעשו טוב לגריל של קיץ, ינון - בלנד של קברנה, שירז, קברנה פרנק, אדום קליל לעוף בגריל וגולת הכותרת הגרנד ויטל - קברנה שירז מרלו, שהייתי שומרת עליו לאירוע מיוחד כי הוא יין מיוחד.
שווה לעקוב אחרי יקב לוריא בבציר 2012 יהיו הפתעות, יש גם הפתעות בחביות והן הולכות להיות משובחות.
תזכרו שהיקב כשר והוא לא פתוח בשבת, אבל אם אתם עוברים ליד צומת מירון סעו לספסופה, בטח שלא תתאכזבו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה