עוד מעט סוף השנה האזרחית, המוצאי שבת 31 לחודש יפתחו אלפי בקבוקי שמפניה או מבעבעים אחרים, אבל שמפניה הייתה ותמיד תהיה המלכה האם, המפונקת, היקרה, שנותנת הרגשה של עשירון עליון, מרוממת מצבי רוח ועושה חשק.............
את הבתים הגדולים של מחוז שמפיין כולם מכירים: מואט, דום פריניון, קרוג, בולינג'ר, וו קליקו ועוד.
אבל על שמפניית מגדלים שמעתם? יופי גם אני לא, עד אתמול שנפגשתי עם אלדד לוי מבטיק דה שמפיין יבואן של שמפניות מגדלים.
מה זה שמפנית מגדלים? מדובר בכורם שמשתמש אך ורק מכרמיו הוא ולא לוקח ענבים ממגדלים או מכפרים אחרים.
מחוז שמפיין הינו מחוז היין הצפוני ביותר בצרפת והוא מועד לפורענות מבחינת מזג האויר, יש בצירים שמופסקים באמצע בגלל גשם עז ויש מקרים שחום קיצוני מעיר את הגפו מוקדם מידי, רוב האדמה באזור היא אדמת סלע גירי ומכאן הטעם המינרלי של השמפנייה.
תהליך עשיית המשפניה - מתוד שמפנאואז' הוא ארוך ואני לא אכנס אליו עכשיו, רק שתדעו שבגלל התהליך ובגלל ששמפנייה חייבת יישון ארוך בבקבוק המחיר גבוה עד יקר רצח לשמפנייות מתיישנות
אז מה שתינו אתמול?
שמפניות מגדלים של שני בתים: GIMONNET מאזור COTE DE BLANC בשמפיין, ארבעה סוגים בינהם אחת מ1995, מעולה! השמפניות של בית זה מאופיינות בריח פירותי עז סוכר ביחס של 7 גר' לליטר מקפיץ בפה את הפירות והבועות מושלמות ולא מרגיזות את האף והסינוסים. טעם החיטה הקלויה או טעם הבריוש בעגת הכורם בולט מאד
VILMART - מאזור דרומי יותר במחוז, שמפניות שמאופיינות בהמון מינרלים באף וטעם חמאתי בפה, בזו של 2002 הייתה מרירות נעימה כמו בשוקולד מריר משובח והשמפניות היו מאד ברורות בטעם.
שני הבתים הציבו רף של גבוה של שמפניה בעלת טעם קריספי, צלולה במראה ובטעם, בועות מסודרות היטב ולא בלתי נעימות, יובש נעים וריח מדויק של ענבי השרדונה.
בקיצור אם אין מים נשתה שמפניה!
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
יין נשי בגולן
נשים יינניות זה לא דבר חדש בעולם, בארץ יש עוד הרמת גבה למרות שיש ולא מעט נשים יינניות, כמה מהן בעלות יקב משלהן? לא הרבה, אפשר להזכיר את צי...
-
תשתחררו ממה שאתם מדמייינם לעצמכם שמישהו אומר לכם סעו לעוספיא לאכול, נכון שיש שם פיתות נהדרות מלאות כל טוב, וכנאפה ובקלאווה, אבל יש שם אוכל ...
-
הרבה עבר ב 67 השנים האחרונות על ארון המשקאות של סבא, כולם זוכרים את יין העצמאות, יין הפטישים המצויין שהיה מרדים כל ילד ברגע שהיו פותחים את ...
-
כמויות היין שמוצאות לשוק טרום חג פסח הן אסטרונומיות, החל ב 4 במאה, יינות שולחן כאלה שלא עוברות אצלי את סף הבית וסליחה על הפלצנות וכלה במפל...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה