יום שישי, 25 בנובמבר 2011

עדיין תחת השפעת גרמניה

בירת בוטיק זה לא כמו יין בוטיק, בירת בוטיק אם לא תשתה אותה במהירות, תוך מספר ימים או שבועות במיבשלות קצת יותר גדולות היא תתקלקל.
אבל עדיין מבחר הבירות ממבשלות קטנטת ממשיך לעלות, טוב אז מה אוכלים עם בירה?
בשר, נקניק ונקניקיות, ופה המקום להודות לעלייה מחבר העמים ולגל החנויות שמוכירם מעדני בשר.
מה יותר נחמד מאשר בשר חזיר שנצלה לאיתו או איזה אווז חמוד שבושל בשומנו הוא, נקניקיה לפתיחה ועוד אחת לקינוח?
מבחר הבשרים הגדול מכל סוג ומין ילווה נהדר את הבירות, בירות חיטה לא מסוננות ינטרלו את טעם השומן של האווז, סטאאוט ובשר שבושל לאורך זמן עם כרוב אדום או לבן, לאגר עם עוף ופילזנר עם צלעות חזיר מעושנות.
המבשלות כמו בזלת, אלכסנדר, מלכה, פאבו ליבירה ועוד כאלה שסליחה אם שכחתי אותם נותנות מענה יפה לשוק שמוחזק על ידי במיבשלות הענקיות.
בירה שהיא טריה וקרה עם ראש קצף יציב כמו שהגרמניות מוזגות יכולה להיות מדהימה ואוכל שבושל\נצלה או נכבש לאורך זמן רק יקפיץ את טעמי הבירה, ידגיש את טעמי הקלייה, טעמים של לחם חם, בבירות בהירות יש טעמי פירות ובכהות ניתן למצוא טעמים של עוגות שמרים של פעם.
שאתם שותים בירה מהחבית בדקו שראש הקצף עמיד, שהבירה קרה מספיק, לא שטוחה ובלי משקעים למעט הלא מסוננות, בירה לא טריה זה לא כיף

שבת שלום!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין נשי בגולן

 נשים יינניות זה לא דבר חדש בעולם, בארץ  יש עוד הרמת גבה למרות שיש ולא מעט נשים יינניות, כמה מהן בעלות יקב משלהן? לא הרבה, אפשר להזכיר את צי...