יום שישי, 18 בנובמבר 2011

בירה ועוד בירה ועוד אחת לקינוח

גרמניה ויין הולך? כן אבל בירה בגרמניה לא רק הולכת, היא נשפכת כמים מכל הכיוונים, בכל הצבעים והטעמים, לכל עיר יש מבשלת דגל ועוד הרבה קטנות, בירות כהות בכיוון הסטאוט, בירות חיטה מסוננות וכאלה שלא, פילסנר שמוגשת עם ראש קצף מרשים, כל בירה והכוס שלה כל מיבשלה והכוס שלה, והתחרות? אוי למי שמבקש בקלן בירה שבאה מדיסלדורף וההיפך, כל עיר גאה במיבשלה שלה, תענוג לחובבי הבירה.
והתענוג מתעצם שאוכלים במיבשלה אוכל שהולך מצויין עם הבירות, בשר שבושל לאורך זמן עם כרוב אדום ותפוחי עץ, ירך חזיר צלויה על אש פתוחה, אווזים צלויים ומוגשים עם הר של כרוב חמוץ נקניקיות כאלה ואחרות, צלויות, מבושלות מטוגנות ובירה הרבה בירה.
בצפון מיזרח גרמניה, ממש היכן שהיה השטח המפורז בין מיזרח למערב משתרע אסם הכשות של המדינה, עמודים עמודים שעליהם גדל הכשות שמזין את אלפי המבשלות.
לבוא לבית בירה ולטעום את הבירה המקומית של כל אזור ואזור זה קשה, לעיתים מדובר בעשרים ברזים במבשלה גדולה אבל בהחלט חוויה.
הבירות בגרמניה מגיעות גם כבירות עם אחוזי אלכוהול נמוכים ביותר וזאת בגלל תופעת השיכרות, הן טעימות ביותר!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין נשי בגולן

 נשים יינניות זה לא דבר חדש בעולם, בארץ  יש עוד הרמת גבה למרות שיש ולא מעט נשים יינניות, כמה מהן בעלות יקב משלהן? לא הרבה, אפשר להזכיר את צי...